Alginian sodu

Awatar użytkownika
Perseuko
Posty: 472
Rejestracja: pn maja 06, 2019 11:14 am

Alginian sodu

Post autor: Perseuko »

Planuję eksperymentować z nowymi technikami w kuchni molekularnej i zainteresował mnie alginian sodu dostępny w sklepie Agnex https://sklepagnex.pl/pl/p/Alginian-sodu-100g/908 . Czy ktoś z Was używał alginianu sodu od Agnex w swoich kulinarnych kreacjach? Jak oceniacie jego jakość i skuteczność w użyciu, na przykład do tworzenia kulinarych kawiorek lub innych efektów molekularnych? Interesuje mnie, czy produkt ten jest łatwy w użyciu dla początkujących w kuchni molekularnej i czy dostarczane są jakieś instrukcje lub wskazówki dotyczące stosowania. Chciałbym wiedzieć, czy alginian sodu od Agnex dobrze reaguje z innymi składnikami i czy efekty są zadowalające. Będę bardzo wdzięczny za wszelkie opinie i doświadczenia.
Nie wiem, czy to moja szczególna cecha, lecz rzadko czuję coś prócz szczęścia